στεγανωτικα Fundamentals Explained
στεγανωτικα Fundamentals Explained
Blog Article
Ο λόγος που λειτουργούμε κατ’ αυτό τον τρόπο είναι για να αποφύγουμε τη δημιουργία θερμογεφυρών και ρηγματώσεων.
Ενεργειακά δε ανήκει στην χειρότερη ενεργειακή κλάση ακινήτου, δηλαδή στην κατηγορία Η.
Τα πλεονεκτήματα που μπορεί να αποκτήσει κάποιος με την εφαρμογή θερμομόνωσης είναι:
Η εφαρμογή της γίνεται στην εσωτερική πλευρά των τοίχων όπου οι τοίχοι επενδύονται με θερμομονωτικό υλικό. Ωστόσο τα θερμομονωτικά αποτελέσματα είναι λιγότερο αποδοτικά και δεν προτιμάται.
Παρουσιάζει κάποια μειονεκτήματα σε σχέση με την πρώτη αλλά δίνει λύσεις σε περιπτώσεις (κυρίως) όπου τα ύψη που απαιτούνται για την εφαρμογή με τη συμβατική μέθοδο, δεν επαρκούν.
ε) αυξάνει δραστικά τον προσδόκιμο χρόνο ζωής του κτηρίου. Αυτό επιτυγχάνεται για πολλούς λόγους και θα αποτελέσει αντικείμενο ανάλυσης σε επόμενη ανάρτησή μας.
γ) την εξοικονόμηση χρήματος σε βάθος χρόνου, καθώς επιτυγχάνεται σημαντική αύξηση της ενεργειακής απόδοσης του κτηρίου.
Απομακρύνουμε από την επιφάνεια στο βαθμό που είναι εφικτό κάθε είδους εμπόδια όπως:
Το σπίτι εξωτερικά φαίνεται πιο νέο ηλικιακά, πιο στιβαρό αλλά και πιο μοντέρνο.
Να επιλέξω εσωτερική ή εξωτερική θερμομόνωση για το κτήριό μου;
Πιο συγκεκριμένα, η θερμομόνωση περιλαμβάνει ειδικές διαδικασίες επένδυσης των επιφανειών των κτηρίων με θερμομονωτικά υλικά, με σκοπό να εμποδίζουν τη μεταφορά θερμότητας από και προς το εσωτερικό του εκάστοτε κτηρίου.
Σε θερμομονωμένα κτήρια η θερμοκρασία που απαιτείται για την επίτευξη θερμικής άνεσης είναι μικρότερη here από την αντίστοιχη που απαιτείται σε έναν χώρο που στερείται θερμομόνωσης.
δ) Άλλα λιγότερο δημοφιλή έως και εξαιρετικά σπάνια θερμομονωτικά υλικά είναι η διογκωμένη ύαλος, ινώδη υλικά από ανακυκλωμένο πλαστικό, ινώδη υλικά από μαλλί προβάτου, από πεπιεσμένο ανακυκλωμένο χαρτί, άχυρο κλπ.
Εφαρμόζοντας εξωτερική θερμομόνωση προστατεύουμε τον φέροντα οργανισμό πετυχαίνοντας παράλληλα μηδαμινές θερμικές απώλειες.