Top latest Five στεγανωτικα Urban news
Top latest Five στεγανωτικα Urban news
Blog Article
Το πάχος της μόνωσης που θα χρειαστεί εξαρτάται από το μικροκλίμα της περιοχής σε συνδυασμό με τις ιδιότητες του κάθε υλικού και καθορίζεται από τον νόμο.
Η θερμομόνωση είναι η μέθοδος, τα υλικά και οι κατάλληλες εργασίες, με σκοπό την θερμική προστασία ενός τοίχου, δαπέδου/πυλωτής ή οροφής.
Η εξωτερική θερμομόνωση ή αλλιώς θερμοπρόσοψη (και οι δύο όροι σημαίνουν πρακτικώς, το ίδιο) αποτελεί μια τεχνική παρέμβασης στους εξωτερικούς τοίχους ενός σπιτιού, κατά την οποία τοποθετούνται σε αυτούς από εξειδικευμένο συνεργείο θερμομονωτικά υλικά.
Η τεχνική της θερμομόνωσης διπλής τοιχοποιίας βρίσκει εφαρμογές κυρίως σε νέα κτίρια κατά το στάδιο της κατασκευής τους. Πιο συγκεκριμένα σε αυτή την μέθοδο θερμομόνωσης τοποθετούμε το θερμομονωτικό υλικό ανάμεσα από εσωτερικό και εξωτερικό τοίχο. Η θερμομόνωση διπλής τοιχοποιίας είναι μια καλή λύση για νέες οικοδομές ωστόσο τα θερμομονωτικά αποτελέσματα σε σχέση με την εξωτερική θερμομόνωση είναι χαμηλότερα διότι δεν εκμεταλλεύεται πλήρως την θερμοχωρητικότητα των τοίχων.
Η θερμομονωση δίνει μεγάλη εξοικονόμηση ενέργειας σε θέρμανση και κλιματισμό. Προσφέρει ένα Αίσθημα θερμικής άνεσης στους κατοίκους του σπιτιού, αφού λόγω της μόνωσης το σπίτι διατηρείται ζεστό το χειμώνα και δροσερό το καλοκαίρι.
Για την θερμομόνωση των τοίχων έχουμε την επιλογή της εξωτερικής θερμομόνωσης, εσωτερικής και της θερμομόνωσης διπλής τοιχοποιίας. Ωστόσο πρέπει να επισημάνουμε ότι η εξωτερική θερμομόνωση παρουσιάζει σημαντικά πλεονεκτήματα έναντι των υπολοίπων μεθόδων με βασικότερο αυτών το καλύτερο θερμομονωτικό αποτέλεσμα, αφού δημιουργεί ένα κέλυφος στο κτίριο εκμεταλλεύοντας πλήρως όλα τα δομικά του στοιχεία.
Δεν είναι όμως πάντα εφικτή η εξωτερική θερμομόνωση και γι αυτό κάποιες φορές καταφεύγουμε στην εσωτερική.
Υπάρχουν αρκετά κριτήρια για το πώς επιλέγουμε ένα θερμομονωτικό υλικό και αυτά τα έχουμε αναλύσει σε άρθρα μας.
Με τη μόνωση ενός κτηρίου, οι τοίχοι διατηρούν τη θερμοκρασία που διαφέρει σε μικρό βαθμό από τη θερμοκρασία του αέρα με αποτέλεσμα την αποφυγή της δημιουργίας ψυχρών ρευμάτων τα οποία αναπτύσσονται κατά την επαφή του θερμού αέρα με τις ψυχρές εσωτερικές επιφάνειες των τοίχων.
Για τούτο και όλα τα θερμομονωτικά υλικά είναι εξαιρετικά ελαφριά και συνήθως μεγάλου πάχους (αντίθετα από την υγρομονωτική στρώση που το πάχος της είναι πολύ μικρό).
Άνεση και Ευεξία: Βελτιώνει την άνεση των εσωτερικών χώρων, διατηρώντας σταθερή θερμοκρασία και μειώνοντας τα φαινόμενα υγρασίας και μούχλας.
Όσο μικρότερη είναι η ποσότητα νερού που απορροφά ένα θερμομονωτικό υλικό τόσο πιο εύκολα μπορούμε να το επιλέξουμε σε εφαρμογές όπου η θερμομόνωσή μας θα έρχεται σε επαφή με το περιβάλλον και click here άρα το νερό χωρίς να μεσολαβεί προστατευτική στεγανωτική στρώση.
δ) Άλλα λιγότερο δημοφιλή έως και εξαιρετικά σπάνια θερμομονωτικά υλικά είναι η διογκωμένη ύαλος, ινώδη υλικά από ανακυκλωμένο πλαστικό, ινώδη υλικά από μαλλί προβάτου, από πεπιεσμένο ανακυκλωμένο χαρτί, άχυρο κλπ.
Παρατηρούμε ότι όσο το πάχος του θερμομονωτικού υλικού αυξάνεται, ο συντελεστής θερμοπερατότητας μειώνεται.